top of page
rbw_MG_7648_edited.jpg

NAPRAPATENS

BEHANDLINGSMETODER

De ulike behandlingsmetodene en naprapat bruker er ikke noe vi er alene om, men er en del av ulike deler av beslektede manuelle behandlingsmetoder som gjøres av kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater og massasjeterapeuter. Det unike med naprapaten er hans grunnleggende fokus på årsaken til de ulike problemene og ikke minst naprapatens sammensetning av behandlingsteknikker for å løse problemene.

MANIPULASJON

 


Manipulasjon er smertfri behandlingsteknikk der man normaliserer bevegeligheten og funksjonen i ulike ledd. I tillegg kan manipulasjon være med på å senke muskelspenninger i deler av kroppen via nervepåvirkning. Her bruker naprapaten veldig spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

ELEKTROTERAPI
 

ULIKE STRØMBEHANDLINGER

Strømbehandling brukes for å senke muskelspenninger og å øke blodsirkulasjonen.

 

SCANLAB

Scanlab er en mykere form for strømbehandling som varmer og myker opp muskler, sener, leddbånd og leddkapsler.

TRYKKBØLGEBEHANDLING
 

 

Benyttes ved sene -og senefesteproblematikkproblematikk, oftest ved smerter som har sittet i over lengre tid. Vanlige områder det brukes på er albue, skulder, hofte, kne, fot og ankel. Ofte er det tistrekkelig med 3-5 behandlinger.

 

Les mer...

ARTIKULERING
 

 

Artikulering er en behandlingsmetode for å øke bevegeligheten i ledd.

MUSKELTØY
 

 

Muskeltøy brukes for å senke muskelspenninger og å normalisere bevegeligheten og funksjonen i muskler.

MOBILISERING

 

 

Mobilisering er en mykere form av manipulasjon der man spesifikt og leddnære tøyer i leddene for å normalisere bevegelighet og funksjon.

TRIGGERPUNKTER
 

 

Triggerpunksbehandling er en metode der vi trykker på visse punkter i musklene. Dette kan være for å minske visse typer av smerteutstråling og/eller for å senke muskelspenninger.

MASSASJE
 

 

Muskel- og bindevevsmassasje for å myke opp vevet, minske muskelspenninger og øke blodsirkulasjonen.

ERGONOMISK VEILEDNING
 

 

Ergonomiske råd gis for både jobb og fritid. I visse tilfeller går vi også inn og justerer eller endrer teknikken hos idrettsutøvere.

TRENING/HJEMMEØVELSER
 

 

Trenings- og hjemmeøvelser gis ofte til pasientene både for å forebygge og rehabilitere.

bottom of page