top of page

ULTRALYDVEILEDET HYALURONINJEKSJON

Hyaluronsyre  er et naturlig forekommende molekyl som finnes i bindevev og leddvæske, og som gir smøring og demping i et friskt og normalt ledd. Nyere studier viser at behandling med hyaluronsyre hos pasienter med artrose kan være en effektiv metode uten alvorlige bivirkninger.

Injeksjon av hyaluronsyre kan ha god effektivt på både inflammasjon og smerte, det gjenoppretter smøring og støtdemping i leddet, forbedrer leddfunksjonen, opprettholder normal væskebalanse i leddet og gjenopprette normal leddfunksjon.

For mange kan dette gi bedre livskvalitet. Injeksjon med hyaluronsyre inneholder høye nivåer av konsentrert hyaluronsyre  som etterligner effekten av naturlige HA. Injeksjonen gjenskaper nivået av hyaluronsyre i leddet som er naturlig redusert under utviklingen av artrose.

Dersom du har artrose med store smerter i kne, hofte eller andre ledd og ingen annen behandling har hatt effekt, kan det være hensiktsmessig å forsøke behandling med hyaluronsyre.

En klinisk undersøkelse med røntgenbilder og ultralyd diagnostikk kan avgjøre om du er en aktuell kandidat for behandlingen. Vi anbefaler alltid at konservative tiltak som trening, tilpasset aktivitetsnivå og smertestillende tabletter forsøkes først, og trening er også et tiltak som er essensielt i etterkant av injeksjonen med hyaluronsyre.

Hyaluronsyre gis i form av en enkel injeksjon i leddet. Dersom det er mye synovitt(betennelse) i leddet gis det ofte også en dose med kortison for å dempe betennelsen. Normalt får man en liten dose bedøvelse før injeksjonen med hyaluronsyre settes.

Behandlingen kan gjentas etter behov. Erfaringsmessig vil oppfølgende injeksjoner kunne gi ytterligere bedring. Studier og erfaring er at selv pasienter med relativt mye slitasje har effekt av behandlingen i 4-6 mnd.


 


 

rbw_MG_7520_edited_edited.jpg
bottom of page